ACTION:

ACTION TIME:

CONVERSION:

MEGRENDELÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Normál alap nyílászáróknál fehér szín esetén 2-3 hét, alapszínes 4-5 hét, íves, alakos, vagy extra színes nyílászárók, speciális nyílászárók általában 6-8 hét. Rendelés előtt mindig érdeklődjön a várható gyártási határidőkről.

A megrendelés életbelépésének feltétel az aláírt szerződés és a kifizetett előleg, mely az anyagdíj 50%-a. Az előleget lehet készpénzben szerződéskötéskor, vagy szerződés után átutalással is rendezni, az utalásnál kérjük figyeljen az átfutási időkre, banki napokra.

Az előleg megfizetése után a fennmaradó anyagdíjat a nyílászárók legyártásakor, de legkésőbb a beépítési napon kell a helyszínen készpénzben, vagy előre utalással rendezni, kérjük az utalás esetén figyeljen az átfutási időkre, banki napokra.

A munkadíj beépítés napján készpénzben a munka elvégeztével, vagy átutalás előre közvetlenül a munka megkezdése után, kérjük az utalás esetén figyeljen az átfutási időkre, banki napokra.

Természetesen igen, de ebben az esetben a garancia korlátozott, hibás beépítés esetén a termék a garanciát elveszítheti, kizárólag csak szakember építse be nyílászárót. A nyílászárókat szezontól függően kérheti kiszállítással, vagy ha erre nincs kapacitásunk, akkor raktári átvétellel, ilyen esetben a szállításért, fel és lepakolásért Ön felel, a felpakoláshoz Önnek kell biztosítania a pakoló személyzetet.

GARANCIÁLIS KÉRDÉSEK

5 év gyártói garancia, mely a rendeltetésszerűen kopó alkatrészekre nem vonatkozik, de a felületre, színtartásra, hegesztési pontokra igen.

1 év beépítési garancia, mely a rendeltetésszerű és karbantartott nyílászárók esetén érvényes a rögzítésre, illesztésekre és tömítésekre, megfelelő működésre érvényes, extra garanciális idő külön megvásárolható erről érdeklődjön értékesítőnknél.

Ugyan úgy rendelkezésre állunk, segítünk megoldani a problémát, de kiszállási, anyag- és munkadíjjal. Kérjen tájékoztatást a lehetséges időközi karbantartásokkal kapcsolatban kollégáinktól.

Ne az értékesítőt keresse, külön garanciális osztályunk van, kizárólag nekik írásban áll módunkban garanciális igényeket fogadni, telefonon és az értékesítőnek jelzett garanciákat nem tudjuk elfogadni. Az írásos módnak nyoma van, ez az ügyfelek érdeke, valamint a hatékony munka feltétele. A levélben már lehet fotókat, videót csatolni, és szerepeltetni a megrendelési számot, a megrendelési nevet, beépítési címet, beépítési dátumot. Az e-mailt a garancia@elitablakkft.hu-ra kérjük küldeni.

BEÉPÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A beépítés általában 1 napos, de ez függ a nyílászárók mennyiségétől és méretétől, a beépítési módtól, egy átlagos családi ház, lakótelepi otthon 1 nap alatt beépíthető, ha ez nem kivitelezhető, akkor felméréskor, értékesítéskor, vagy speciális esetekben a beépítési munka ütemezésekor egyezetetésre kerül.

Igen, a nyílászárók elől el kell pakolni, a függönyöket leszedni, értéktárgyakra, elektromos berendezésekre, növényekre vigyázni, azokat elzárt helyre letárolni, bútorokat fóliával letakarni, a bontás beépítés minden esetben porral és kosszal jár, erre fel kell készülni. A nyílások előtt érdemes kartonnal, rossz régi szőnyeggel védeni a járófelületet, a megrendelőnek, vagy a megbízott kompetens személynek a beszerelés során a helyszínen kell lennie. A házban érdemes előre informálni a többi lakót a beépítésről, valamint a lakás és az esetleges lépcsőház takarításával számolni kell.

A beépítés előtt telefonon felkeresi Önt a logisztikai kolléga, aki az éppen akkor aktuális terhelésnek, kapacitásnak és logisztikai terveknek megfelelőn ez Ön igényeit is szem előtt tartva leegyezteti a beépítési időpontot.

MŰSZAKI KÉRDÉSEK

A nagyobb kamraszám jobb hőszigetelési értéket eredményez, valamint a statikai merevség is jobb, léteznek 7 és 8 kamrás profilok is, viszont a 6 kamrás rendszerek légkamrái már tökéletesen megfelelőek, a nagyobb kamraszámnak nagyobb profil mélységet is kell eredményeznie, ha ez nem így van, akkor csak marketing fogásról van szó. A jelenlegi 6 kamrás rendszerek megfelelő műszaki összeállításban megfelelnek a passzívház minőségi elvárásoknak is.

Uw, vagyis a teljes szerkezetre vetített hőátbocsátási érték minél alacsonyabb, annál jobb, ezt különösen akkor kell figyelni, ha adott műszaki kiírás szerint a nyílászáróknak teljesítenie kell egy adott szintet. Az Uw értéke többek közt függ a tok és az üveg felületétől, így ez az érték a méret függvényében változó, egy erkélyajtó értéke ugyanabból a profilból és üvegből sokkal jobb lesz, mint egy kis bukó-nyíló ablak értéke. Az összehasonlítás épp ezért mindig egy sztenderd bevizsgálási méretben történik, ez alapján és a sztenderd méretben lehet összehasonlítani két eltérő profilt.

Az ablak alatti, alulról felszerelt kiegészítőt párkányfogadónak nevezzük, ehhez ütközik a külső és a belső oldalról neki a műanyag párkány. Ez a 2-3 cm-es műanyag elem biztosítja a stabil párkánycsatlakozást.

Mindenképp a 3 rétegű üveget javasoljuk, minél több az üveglapok száma az üveg szerkezetben annál jobb hőszigetelési szempontból az üveg Ug értéke, bizonyos esetekben a megfelelő Ug érték előírás is, ellenben vannak olyan épületek melyek számára továbbra is tökéletesen megfelelő a kedvezőbb árfekvésű 2 rétegű üveg, érdeklődjön értékesítőjénél, hogy ő mit javasol az adott nyílászáró kapcsán.

Ez egy kényelmi funkció a bukó-nyíló ablakok és erkélyajtóknál, a kilincs adott fokú elfordítsa a tok és a szárny között egy zárt de szellőző rést hoz létre, szellőzik a helység, de zárva marad az ablak, elkerülve az illetéktelen behatolást, eső általi beázást, a kilincset még el nem érő gyermekek esetén az esetleges baleseteket.

A nyílászárók tok felülete nem minden esteben elégséges, ha a szigetelés ráfordulás, és/vagy redőny felszerelés is van, a kézi működésű redőnyöknél mindenképp szükséges az toktoldó az előkészítéshez, a kezelő bevezetés miatt. Van amikor a külső és belső káva méret eltérése indokolja a helykitöltés miatt, amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése van kérdezz az értékesítőjét, ha a nyílászáró csere után terveznek későbbi redőny, vagy más árnyékolástechnikai termék felszerelését, vagy utólagosan szigetelnék a házat, akkor feltétlen egyeztesse ezt írásban a kollégával.

A bontás-beépítés során a régi nyílászárók tokját átvágják, így azok újra beépítése, értékesítése nem lehetséges, de nem túl régi műanyag nyílászárók esetében, ha az értékesítés során a megrendelő írásban jelzi és a szerződésbe is beleveszik, akkor lehet kérni magasabb beépítési áron az időigényesebb bontási módot, de alapvetően a régi nyílászárókat darabokra vágva veszik ki a nyílásból a beépítők, így azok már nem felhasználhatok.

KAPCSOLAT:

Irodánk:

6000 Kecskemét, Bethlen körút 12/d


Nyitvatartási idő:

Hétköznap iroda 8:00 - tól, 16:00- ig
Hétköznap budapesti raktár 7:00 - tól, 16:00- ig
Hétvégén: zárva


E-mail:

ajanlat@elitnyilaszarokft.hu

Telefon:

Nagy Renáta, kiemelt szerződéskötő
nagy.renata@elitnyilaszarokft.hu
+36 70 601 5670

Ócsai István, nyílászárófelmérő
+36 70 201 6479

Elit Nyílászáró Kft. - Minden jog fenntartva. | készítette: iDeveloper.hu